Tietoa ja valistusta

Tällä LIFE+ posterilla voi näppästi herättää huomiota ja jakaa tietoa. Se on laadittu A0 kokoiseksi, joten pienempänä teksti voi olla vaikeaa lukea.

Näillä ohjeilla voit välttää rapuruton levittämistä ja edistää suomalaisten jokirapukantojen säilymistä.

Jokiravun erottaa täpläravusta näillä ohjeilla.

Täplärapu voi sairastua pyrstöjalkatautiin. Taudin oireena on pyrstöjalkojen häviäminen, joka vaikeuttaa mädin kiinnittymistä naaraan pyrstölle ja jopa täysin lopettaa naaraan lisääntymisen. Kuva oireista tässä. Tauti on uusi ja havainnot voi ilmoittaa Japo Jussilalle.

Hankkeen yhteydessä on julkaistu kokoelma rapuperinnettä, niinkuin sen ovat itse ravustajat ja ravustajien vänkärit nähneet. Tarinakisan sato on ladattavissa nettiversiona tai saatavana kirjana Japo Jussilalta (sposti japo.jussila (add) uef.fi).

LIFE+ RapuKamu -hanke on saatettu onnekkaseen päätökseen ja asiasta kiinnostuneille on maallikkoraportti haettavissa, kas tässä.

Olemme myös valmistelleet loppuraportin, jonka voit halutessasi hakea, se on tässä.

XIV Valtakunnallisten RapuPäivien esitykset voi hakea täältä.

Tietoiskuja

Olemme valmistaneet muutamia tiedottavia iskuja, tietoiskuja, jotka ovat jo pyörineet TVssä ja radiossa. Radiossa sanailtiin näin. Ja TVssä puolestaan tällä tavalla.

Pysy kanavalla, tänne tulee lisää materiaalia kunhan sitä saadaan pukattua ulos. Tarkista myös meidän Facebook sivut: Rapukamu -hanke.