Osatoteuttajat

Hankkeessa on mukana useita osatoteuttajia, jotka neuvovat rapuasioissa. Kaikki kahdeksan osatoteuttajaa ovat todenneet: jokirapu on paras. Olemme jakautuneet jokirapu-Suomen alueelle, mahdollisimman kattavasti. Rapuasioissa toivomme sinun kääntyvän puoleemme, paikallisista asioista tietää parhaiten alueesi kalatalouskeskus ja Metsähallitus, yleisemmistä rapuasioista Kalatalouden Keskusliitto ja rapututkimuksesta ja rapukantojen hoitoon liittyvistä uusimmista tuulista puolestaan vastaa Itä-Suomen yliopisto.

Jos tarvitset tietoja rapukantojen hoidosta, ota rohkeasti vaan yhteyttä ja keskustellaan asia mahdollisimman selväksi. Kaikkiin ongelmiin ei ole helppoa ratkaisua, mutta voimme myös keskustella tutkimuksen suuntaamisesta raputalouden kannalta mielestäsi tärkeään suuntaan.

Yhteyslinkit ja lyhyt kuvaus

Alla on lista osatoteuttajista ja lyhyt kuvaus kunkin osaamisesta, noin vinkiksi. Linkkiä klikkaamalla pääset tarkempien tietojen lähteelle, suoraan kunkin kotisivulle.

Etelä-Karjalan kalatalouskeskus, jossa Vesa Tiitinen neuvoo kaakonkulman rapuasioissa kunhan vaan kalahommista ehtii.

Pohjois-Karjalan kalatalouskeskus, jossa Päivi Kiiskinen ja Taina Ahosola vääntävät rapuasiaa ja karjalaista kalataloutta parempaan kulmaan.

Kainuun kalatalouskeskus, jossa Anssi Härkönen jakaa rapuneuvot ja työstää kalahommia ja istukkaita kun muulta kiireltä joutaa.

Lapin kalatalouskeskus, jossa Petri Muje huolehtii rapuasioiden etenemisestä ja kantaa huolta Kemijoen jokirapukannan tilanteesta.

Hämeen kalatalouskeskus, jossa Petri Mäkinen työstää Hämeen rapuaittaa ja pungertaa pienten jokirapukantojen puolesta.

Kalatalouden Keskusliitto, jossa Vesa Karttunen vastaa vesialueen omistajapuolen rapukantojen hoitoonohjaamisesta.

Metsähallitus, jossa Mika Laakkonen on jokiravun luonnonkantojen hoidon ja jokirapureservaattien kannalla.

Itä-Suomen yliopisto, jossa Japo Jussila huseeraa rapututkimuksen, raputiedotuksen ja raputiedon käytännön soveltamisen parissa. Japo koordinoi hanketta. Taskukänny 040-5428982, työkänny 040-3553133 ja sposti japo.jussila (add) uef.fi