Rapulinkit ja tapahtumat

Suomeksi

Raputietokeskus ry. esittelee nettisivuillaan raputaloutta monipuolisesti.

Rapurutosta löytyy tietoa myös näiltä nettisivuilta.

Ruotsalaisilla on erittäin näppärät nettisivut tärkeästä, mutta kepeästi esitetystä rapuasiasta. Tänne vaan rohkeasti!

Jos epäilet rapuruton iskeneen, niin rapunäytteet asian varmistamiseksi kannattaa lähettää Eviraan.

Rapurutosta julkaistua tietoa tiedotusvälineistä, siis rapurutosta asiaa, tilannetietoa, asiallista kommenttia ja samalla jotain myös jokiravusta ja täpläravusta.

Rapurutosta Wikipediassa taustaa, tietoa ja asiaa.

Ruotsiksi

Dom svenskarna har mycket kiva netsidor om ganska viktiga kräftsaker och de har funnit,  skickliga som de är, en lätt framställning form. Här det vilar!

Svenskor igen, de här sidor har allt om kräftor men igenting om hur svenska pojkar spelar ishockey.

Kräftpesten i Wikipedia, allt som du borde veta.

Uudet tapahtumat

IAA 21 (International Association of Astacology 21), kansainvälinen rapututkijoiden seminaari Madridissa 5.-9.10.2015. Tiukkaa asiaa ja välitöntä rapuseurustelua espanjalaisessa sielun- ja ruumiinmaisemassa. tarkempia tietoja löytyy järjestäjien nettisivulta.

XIV Valtakunnalliset RapuPäivät (Tampere), helmikuussa 2016: uudistettuun perinteiseen tapaan raputalouden kuulumisia tutkijoilta ja käytännön toteuttajilta. Tällä kertaa mukana myös kalataloushallinnon ja ministeriön painavat rapupuheenvuorot. Lisätietoja Japo Jussilalta (känny 040-5428982).

Ennenaikaisia tapahtumia

Mies, joka menetti kaiken on dokudraama ravustajasta nimeltään Jorma, joka menettää kotirantansa jokirapukannan mämmäilyn vuoksi. Elämähän siinä lähtee hanskasta ja johtaa tilanteesta toiseen, jopa pohtimaan jokiravun ja elämän suhdetta. Saako Jorma aktinsa kasaan? Elokuvan ensi-ilta on lauantaina, 23.5.2015 klo 17 alkaen, elokuvateatteri Kuvakukossa Kuopiossa. Tilaisuuteen on kaikille vapaa pääsy. Tervetuloa!

I Rapukamurallit (Kuopion tori), 16.7.2014 klo 18 alkaen: Jokirapua ja kulttuuria yhdistävä torifestivaali, ohjelmassa musiikkia ja muuta mukavahkoa. Ohjelmaa jokaisen ikäiselle. Musiikista vastaa mm. Faarao Pirttikangas, Kuolio ja Uncle John's Blues Band. Siis musiikkia, jonka höysteenä on ajankohtaista huumoria. Lisätietoja mm. RapuKamu -hankkeen FB-sivulta.

II RapuKamurallit (Joensuun tori), 15.7.2015 klo 12 alkaen: Jokirapua ja kulttuuria yhdistävä torifestivaali, ohjelmassa musiikkia ja muuta mukavahkoa. Ohjelmaa jokaisen ikäiselle. Musiikista vastaa paikallinen bändi (neuvonpito kesken) ja Waikkojoe. Siis musiikkia ja ajankohtaista huumoria. Lisätietoja mm. RapuKamu -hankkeen FB-sivulta.

III RapuKamurallit (Kuopion tori), 17.7.2015 klo 12 alkaen: Yhäkin vaan jokirapua ja kulttuuria, nytten taasen savolaisessa maisemassa. Tällä kertaa jokiravun lisäksi lauteilla hienostunut kuoro ja Uncle John's Blues Bandin kokoonpano jossakin kokoonpanossa. Ihan pakollinen, siis.

XIII Valtakunnalliset RapuPäivät (Kuopio), 12.11.2015: perinteiseen tapaan raputalouden kuulumisia tutkijoilta ja käytännön toteuttajilta. Lisätietoja Japo Jussilalta (känny 040-5428982).