Johda itseäsi

Itsensä johtaminen tarjoaa ratkaisuja oman työn hallintaan. Vanhoista tavoista pois oppiminen vaatii kuitenkin sinnikkyyttä.

Teksti Sari Eskelinen Kuva Raija Törrönen

Ulkona sataa lunta – ehtisiköhän tänään hiihtämään. Kollega käy ovella kyselemässä neuvoa tietokonepulmaan ja sähköpostikin ilmoittelee taas uudesta viestistä. Työpäivän päätteeksi on jo kiire hakemaan lasta päiväkodista ja tärkeä raportti jäi kirjoittamatta.

Työpäivät ovat usein täynnä keskeytyksiä, jotka vievät huomion syventymistä vaativista työtehtävistä.

– Kun keskitymme johonkin työtehtävään ja tulee haitallinen keskeytys, menee vähimmilläänkin 20 minuuttia, että pääsemme takaisin samaan keskittyneisyyden tilaan, suunnittelija ja ratkaisukeskeinen valmentaja Arttu Puhakka sanoo.

 

Tätä erilaisten syötteiden virtaa moni tietotyötä tekevä haluaisi hallita. Koulutus- ja kehittämiskeskus Aducatessa työskentelevä Puhakka muistuttaa, että suurin osa keskeytyksistä on itseaiheutettuja, joten onnistuneella itsensä johtamisella kaaokselta tuntuvaa keskeytysten virtaa on mahdollista kahlita.

– Itsensä johtamisessa keskeistä ovat tietoisuustaitojen vahvistaminen, työtehtävien tavoitteiden priorisointi, ajankäytön hallinta ja keskittymiskyvyn parantaminen. Näiden avulla voidaan kokea enemmän aikaansaamisen tunnetta ja asioiden hallintaa.

Vaativimmat työtehtävät kannattaa keskittää päivän tehokkaimpaan työaikaan, ja katkaista silloin erilaisten syötteiden virta. Tehokkaimmillaan ihminen on noin 20 prosenttia työajasta, ja tämä ajankohta osuu kullakin eri ajankohtaan.

– Tavoitteiden näkökulmasta on myös hyvä miettiä työpaikan keskeiset tavoitteet. Oman esimiehen ja kollegoiden kanssa onkin hyvä käydä keskustelua työtehtävien priorisoinnista.

 

Näillä lääkkeillä pääsee hyvään alkuun. Itsensä johtamiselle kuitenkin käy helposti kuten joulun jälkeen aloitetulle elämäntapamuutokselle, tehostartin jälkeen ote herpaantuu. Lääkkeet pysyvän muutoksen aikaansaamiseksi ovat yksinkertaiset.

– Väitetään, että 40 prosenttia ihmisen päivittäisestä toiminnasta on tapoja. Tapa taas muodostuu toiston kautta. Uutta yksittäistä työtapaa pitääkin toistaa monta kertaa ennen kuin siitä tulee automaatio, uusi tapa.

Ei siis kannata luovuttaa heti, vaan palauttaa huomio haluttuun muutokseen yhä uudelleen. Puhakka on kouluttanut useita työyhteisöjä itsensä johtamisessa, ja parhaimmat oivallukset ovat syntyneet silloin, kun koulutukset olleet pitkäkestoisia.

– Pidempi valmennusprosessi tuo parempia tuloksia, Puhakka korostaa.

Johda itseäsi tehokkaasti

  • Priorisoi tavoitteet.
  • Mieti yksittäiset tehtävät tavoitteeseen pääsemiseksi.
  • Merkitse tehtävät kalenteriin.
  • Ole joustava ja jämäkkä. Pidä kiinni suunnitelmastasi, mutta jätä kalenteriin tilaa myös joustolle.

Tuloksellista tietotyötä -videot verkossa

Julkaistu Saima-lehdessä 1/2018.