Jelppisalkku - Apua arjen toimintoihin

Jelppisalkku on matkalaukkuun pakattu teknologianäyttely, jossa on kymmenkunta ikäihmisten kotona asumista tukevaa laitetta tai tuotetta. Salkun sisältönä on tavallisista kaupoista löytyviä laitteita, jotka liittyvät valaistukseen, paloturvallisuuteen, lääkkeiden ottamiseen ja arjen sujumiseen. Niiden valinnassa on kiinnitetty huomiota helppoon käyttöönottoon ja kohtuulliseen hintaan.

IkäOTe-hanke lainasi salkkua erilaisiin ikäihmisten ryhmiin ja tilaisuuksiin. Oheisesta raportista voit lukea salkkuun tutustuneiden henkilöiden näkemyksiä salkun laitteista ja niiden hyödynnettävyydestä henkilön arjessa. Raportista löytyy myös salkun sisältöä esitelleen vastuuhenkilön kokemukset. Salkun mukana ei tullut hankkeen puolesta henkilöä esittelemään laitteita, vaan esittelystä vastasi salkun tilannut henkilö. Esittelytilaisuuden järjestävää henkilöä varten salkussa on vinkkejä ja ohjeita tilaisuuden järjestämisestä sekä laitteiden esittelystä.

IkäOTe-hankkeen jälkeen Jelppisalkku siirtyy Siun soteen hyödynnettäväksi päiväkuntoutuksen ryhmissä. Salkkua lainataan myös muille kiinnostuneille. Salkun lähettämisestä aiheutuneet kulut maksaa sen lainannut taho. Tiedustelut: Kirsti Piiroinen kirsti.piiroinen@siunsote.fi tai puh. 013 330 7831.