Kieli, elämä ja yhteiskunta

XLVI Kielitieteen päivät 16.–18. toukokuuta 2019

Toinen kiertokirje

Hyvät kollegat,

vuoden 2019 Kielitieteen päiville on hyväksytty 61 esitelmää ja 5 posteria, kaksi työpajaa ja yksi keskustelutilaisuus. Esiintyjille on ilmoitettu hyväksymisestä maaliskuussa.

Ohjelmassa on myös kolme pleenumesitelmää:

16.5. Professori Unn Røyneland (Oslon yliopisto): Dialect and Migration

17.5. FT Anne Ketola (Tampereen yliopisto): Käännös- ja monikielisyysaktivismi kirjallisuusalalla

18.5. Apulaisprofessori Tuomo Hiippala (Helsingin yliopisto): Pääkaupunkiseudun kielimaisema sosiaalisessa mediassa.

Kielitieteen päivät järjestetään Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella Carelia- ja Agorarakennuksissa (Yliopistokatu 2–4). Tapahtuma alkaa avajaisilla torstaina 16.5. klo 12.30 ja päättyy lauantaina klo 14:ään mennessä. Päivien alustava ohjelma julkaistaan konferenssin verkkosivuilla huhtikuun aikana.

Päivillä on esitelmien lisäksi seuraavaa ohjelmaa:

  • Sata kielellistä elämäkertaa -näyttely esitellään torstaina 16.5.
  • Suomen kielitieteellinen yhdistys järjestää torstaina 16.5. paneelikeskustelun aiheesta Pienten itämerensuomalaisten kielten tutkimus.
  • Langnet järjestää Kielitieteen päivien yhteydessä kolme kokousta. Lisätietoja tässä.
  • Kielipankki esittelee päivien aikana toimintaansa.
  • Lisäksi esitellään kieliaineiden akateemisen opetuksen 50-vuotista taipaletta Joensuussa. 

Osallistujat maksavat osallistumismaksun ennen konferenssia ilmoittautumislomakkeella 2.5. mennessä. Konferenssipaikalla maksaminen ei ole mahdollista. Osallistumismaksun suuruus on 85 € (opiskelijoilta ja jatko-opiskelijoilta, eläkeläisiltä ja työttömiltä 50 €). Osallistumismaksu kattaa ohjelman, tiivistelmät, seminaarikansion, kaksi lounasta, kahvit ja kaupungin vastaanoton torstaina 16.5.

Kielitieteen päivien illanvietto järjestetään perjantaina 17.5. alkaen klo 19 ravintola Sulossa (Kauppakatu 28). Illallisen hinta juomineen on 45 €. Valittavissa on kaksi menua, kala- ja kasvisruokavaihtoehdot (ks. Menu). Mikäli ilmoittaudut illalliselle, muistathan valita myös haluamasi vaihtoehdon ilmoittautumislomakkeella.

Konferenssin verkkosivut ovat osoitteessa /fi/web/ktp2019/home. Sivustolla on mm. tarkemmat tiedot ilmoittautumisesta ja osallistumismaksusta, alustava ohjelma (lähiaikoina) sekä tietoa majoituksesta ja kulkuyhteyksistä. Esitelmien tiivistelmät julkaistaan sivuilla huhtikuun aikana.

Lisätietoja konferenssin järjestäjiltä voi kysyä myös sähköpostitse osoitteesta ktp2019@uef.fi.

Tervetuloa Joensuuhun!

Kielitieteen päivien järjestelytoimikunta