Ideat etsivät toteuttajaa


Tapahtumassa:

saat konkreettisia ideoita yrityksesi uusiksi tuotteiksi tai palveluiksi ja tukea jatkokehitykseen
kuulet, kuinka Lajitin-hanke voi tukea olemassa olevan tuotteen ja palvelun markkinoille tuloa, esim. kuluttajapilotoinnin kautta
saat tietää, kuinka Lajitin-hanke voi tukea yrityksesi roskien lajittelun kehittämistä

 

Keräsimme syksyn työpajakiertueella kuluttajilta ideoita tuotteista ja palveluista, jotka helpottavat lajittelua kotona. Ideoita kertyi laidasta laitaan: digitaalisista ratkaisuista innovatiivisiin tuotteisiin. Nyt näille ideoille tarvitaan toteuttajia. Kiinnostaisiko sinun yritystäsi lähteä mukaan? Tule perjantaina 24.11. klo 12 Joensuun Tiedepuistolle tutustumaan ideoihin. Jos sopiva idea sattuu kohdalle, lähdetään yhdessä kehittämään sitä eteenpäin!

Jos yritykselläsi on jo jokin lajittelun helpottamiseksi kehitetty tuote tai palvelu, voimme myös keskustella, voisiko Lajitin-hanke tehdä esimerkiksi siihen liittyvää markkinaselvitystä tai kuluttajatestausta. Tule tapahtumaan, niin kerromme asiasta lisää!

Onko yrityksessäsi haasteita lajittelun suhteen? Löytävätkö toimisto- ja kahvihuoneissa syntyvät roskat niille kuuluvat paikkansa? Entä onko asiakkaillenne selvää, minne mikin roska laitetaan? Lähde mukaan Lajitin-pilotiksi! Autamme yritystäsi ottamaan askeleen kohti onnistuneempaa lajittelua. Tule tapahtumaan kuulemaan asiasta lisää ja sovitaan sitten jatkotoimenpiteistä.

 


OHJELMA

12.00

Tiedepuiston ideoita lajitteluun Timo Rapatti

Carpe idea! Perttu Pölönen

Ideoita ja purtavaa

15.00

 

Tapahtumassa mukana:

Perttu Pölönen on valittu vuoden luovimmaksi suomalaiseksi 2014. Hänet on palkittu Slushissa ja hän on voittanut myös EU:n nuorten keksijöiden kilpailun. Pölösessä yhdistyy keksijä, taiteilija, yrittäjä ja säveltäjä. Hänen Sävelkellonsa on klassinen keksintötarina siitä, miten oma henkilökohtainen ongelma ja sen ratkaiseminen voivat synnyttää yrityksen ja kansainvälisen vientituotteen. Sävelkello haastaa vuosisatoja vanhat tavat ja perinteet opettaa musiikkia. Se on outside of the box –ajattelua parhaimmillaan.

Monessa mukana oleva Pölönen on perustanut non-profitin, joka tarjoaa opettajakoulutusta virtuaalitekniikan avulla. Näin opettajat esimerkiksi kehitysmaissa voivat nähdä suomalaisen luokan ja opettajan työssään.

 

Joensuun Tiedepuisto on ympäristövastuullinen toimija, joka noudattaa Green Science Park -toimintamallia. Kiinteistöjen, toimintojen ja palvelujen ympäristövaikutukset huomioidaan läpi koko organisaation. Tiedepuistolla on järjestetty erinomaiset mahdollisuudet lajitteluun ja siellä on valmiudet monien erityyppisten jätteiden ja kierrätysmateriaalien vastaanottamiseen. Timo Rapatti kertoo asiasta enemmän.