Uutta pukkaa - kuinka kaupallistan ideani?


Atlantin yllä lentokoneessa Maija luki aikansa kuluksi New York Timesia. Silmiin sattui juttu, joka oli otsikoitu "Fake meats, finally, taste like chicken". Kasvissyöjänä Maija ei ollut koskaan ymmärtänyt ideaa "tekolihasta". Oli kyllä hyvä, että kasvipohjaisia proteiineja kehitettiin. Mutta löytyisikö jotain, mitä ei tarvitsisi lähteä tuomaan toiselta puolelta maapalloa? Hei.... entäs kaura?!

 

Hyvästä ideasta on vielä matkaa tuotteeksi, jonka pohjalle voidaan rakentaa kannattavaa liiketoimintaa. Maanantaina 5.11. keskustellaan siitä, mitä tämä matka pitää sisällään. Nyhtökauran keksijä Maija Itkonen kertoo, kuinka tämä matka on häneltä taittunut.

 

Tapahtuma on maksuton. Se järjestetään maanantaina 5.11. klo 13-15 Joensuun Tiedepuistolla, NetWork Oasiksen tiloissa (3A, 4. krs), Länsikatu 15. Kahvitarjoilun järjestämistä varten pyydämme sinua ilmoittautumaan.

 

ILMOITTAUDU

 

 

Maija Itkonen on puskenut kaupallisiksi tuotteiksi kaksi päällepäin aivan erilaista keksintöä – latauspöydät ja nyhtökauran. Tuotteita yhdistävät kuluttajatrendien haistelu ja perinpohjainen tutkimus. Maijan innovaatio- ja yritystoiminta on tuonut hänelle useita tunnustuksia. Hänet on muun muassa valittu Vuoden Innovaatiojohtajaksi. Nyhtökaura on nimetty Vuoden suomalaiseksi elintarvikkeeksi, Vuoden ruokailmiöksi ja Tuottavaksi Ideaksi.  

Maija Itkonen (MA, MFA) on opiskellut teollista muotoilua Taideteollisessa korkeakoulussa ja design managementia Kauppakorkeakoulun IDBM-ohjelmassa. Tieteidenvälisyys ja ihmisten kanssa työskentely inspiroivat häntä. Maija on ollut mukana perustamassa Aalto Design Factorya.