Pielisen museo - historiaa mobiiliteknologialla

Pielisen museoon on rakennettu LieksaMyst oppimisympäristö, joka hyödyntää sekä uutta mobiiliteknologiaa että museoympäristön rikkautta. Oppimisympäristön pääpaino on tarinamuotoisessa pelissä, joka vie museovierailijan ajassa taaksepäin tapaamaan eri aikakausien henkilöitä. Nämä fiktiiviset hahmot opastavat pelaajaa oman aikakautensa elämään ja arkipäivän askareisiin, kuten voin kirnuamiseen tai mattojen kutomiseen. Kommunikointi hahmojen kanssa tapahtuu matkapuhelimen välityksellä. Hahmot esittävät pelaajalle monivalinta- ja etsintätehtäviä, joihin vastaukset löytyvät museoympäristöstä.

 

Koulun ulkopuoliset oppimisympäristöt -hanke järjesti 23.8.2011 opettaja-työpajan, jossa tutustuttiin LieksaMyst -oppimisympäristöön ja mobiilipeliin.

Tutustu Pielisen museoon ja sen opetussivustoon Aikaovi. Aikaovesta löydät tietoja, tehtäviä ja tarinoita elämisestä, asumisesta ja elinkeinoista entisaikoina.

Pohjois-Karjalan museo - Matkalla Karjalassa

Pohjois-Karjalan museolla järjestettiin keväällä 2011 kaksi opettaja-iltapäivää, joissa tutustuttiin museon uusittuun Matkalla Karjalassa -näyttelyyn sekä museon opetusmahdollisuuksiin. Iltapäiviin osallistui 48 opettajaa.

Museo ja sen näyttely tarjoavat mahdollisuuksia eri oppiaineisiin, lue lisää: "Matkalla Karjalassa -näyttely".

Tutustu amanuenssi Outi Suorannan esitykseen Museopedagogiikkaa Pohjois-Karjalan museossa

 Kuvat: Pohjois-Karjalan museon kuva-arkisto

Tutustu  myös Pohjois-Karjalan museon Museopeda -sivustoon, josta löytyy mm. oppilaille suunnatun Rotan reissu -tehtäväkierroksen ohjeet.