Miksi Itä-Suomen yliopistoon?

Saima 1/2014

Törmäämme otsikon kysymykseen usein, kun esittelemme eri oppilaitoksissa ja koulutusmessuilla Itä-Suomen yliopiston koulutustarjontaa nuorille. Erittäin hyvä kysymys, sillä kotimaisessa koulutuskentässä on runsaasti valinnanvaraa. Suomalainen korkeakoulutus on myös todettu erilaisissa arvioinneissa laadukkaaksi. Hyvää koulutusta on siis tarjolla ympäri Suomen, joten jatko-opintojaan suunnittelevaa nuorta askarruttaa, millä perusteella opiskelupaikka kannattaa valita.

Tässä Saimassa annamme joitakin vastauksia otsikon kysymykseen. Vuoden ensimmäinen lehti on abinumero, jossa esitellään opiskelua, tutkimusta ja elämää yliopiston kaikilla kolmella kampuksella Joensuussa, Kuopiossa ja Savonlinnassa. Abiturientti, ole siis hyvä ja tutustu.

Mutta millä perusteella siis valitsisit tulevan opinahjosi? Kiinnostus opiskeltavaa alaa kohtaan on keskeistä, samoin mahdollisuus mielekkääseen työhön valmistumisen jälkeen. Pohtimisen arvoista on myös se, millaista asuinympäristöä ja harrastusmahdollisuuksia opiskelukaupungiltasi haet.

Itä-Suomen yliopisto tarjoaa laadukasta ja monipuolista koulutusta kaikilla kolmella kampuspaikkakunnallaan. Yliopiston ohjaus- ja tukipalvelut ovat myös laadukkaita. Ja kaiken toiminnan keskiössä olet juuri sinä opiskelijana. Myös kansainvälisyys on meille osa arkea positiivisessa mielessä, ja eri tieteenalojen väliset kynnykset ovat matalia joustavien sivuainevalintojen vuoksi. Yliopiston kampuksilla on aito tekemisen meininki myös vapaa-ajalla ainejärjestöjen, ylioppilaskunnan ja urheiluakatemioiden järjestämissä aktiviteeteissa.

Otsikon kysymyksen voi myös kääntää eli mitä annettavaa juuri sinulla, jatko-opintopaikkaa pohtivalla nuorella on yliopistollemme. Paljonkin. Jos tunnistat itsessäsi yhdenkin seuraavista ominaisuuksista, saatat olla juuri toivomamme henkilö opiskelemaan Itä-Suomen yliopistossa: olet motivoitunut, ahkera, innostunut, utelias ja aktiivinen, harrastat erilaisia asioita sekä olet määrätietoinen tai vielä paikkaansa hakeva nuori.

Kategorisoinneista viis. Ennen kaikkea haluamme ja tarvitsemme opiskelijoiksemme tavallisia ihmisiä, jotka tekevät yliopistosta sen mitä se on. Yliopistomme on yhteisö ja siihen yhteisöön olet tervetullut. Koulutustarjontaamme pääset tutustumaan osoitteessa www.uef.fi/hae.

 Jouko Holopainen
 Suunnittelija

 Marko Junkkarinen
 Rekrytointipäällikkö