W5W2-pilotit

W5W2-hankkeen yksi toimintamuoto oli valtakunnallisten yliopisto-opetuksen ja -ohjauksen kehittämishankkeiden koordinoiminen ja tukeminen. Kehittämishankkeita, eli pilotteja, haettiin kahdella eri kuulutuksella vuosina 2007 ja 2008, toimintaan liittyi mukaan kymmeniä pilottihankkeita eri yliopistoista ja tieteenaloilta. W5W2:n ja pilottien yhteisenä päämääränä oli edistää kumuloituvaa oppimista yliopistoissamme.

Pilottihankkeiden eteneminen

Hankejana kertoo pilottitoiminnasta, sen etenemisestä sekä tapahtumista, joita piloteille järjestettiin.

Pilotit toimittavat pilottihaun (2007, 2008) yhteydessä hankehakemuksen, jonka jälkeen kehittämishankkeiden etenemisestä raportoitiin väliraportissa. Piloteille järjestettiin starttitapaaminen, jonka jälkeen pilotit osallistuivat oman aikataulunsa puitteissa muihin pilottitapaamisiin sekä pilottihankkeiden esittelytilaisuuksiin. Piloteille tarjottiin myös henkilökohtaista ohjausta.

Siirry pilottijulkaisuun (PDF)Pilottihankkeen päätyttyä pilotit toimittivat loppuraportin. Loppuraportin sijaista pystyi myös osallistumaan pilottijulkaisun kirjoittamiseen. Pilottijulkaisu, W5W2-pilottitoiminalla kohti oppimisen kumuloitumista (PDF), valmistui vuoden 2009 loppusyksystä. Teoksessa esittäytyy kaikkiaan 8 pilottia, jotka kuvaavat artikkeleissaan oman pilottitoimintansa tavoitteita, vaiheita sekä saavutettuja tuloksia. Teoksessa myös kuvataan yleisesti W5W2-pilottitoiminnan vaiheet vuosina 2007–2009.

 

Pilotteja tutustumassa Yli-Iin Arkeologiseen näyttely- ja toimintakeskukseen, Kierikkiin, pilottitapaamisen yhteydessä lokakuussa 2008.
Pilotteja tutustumassa Yli-Iin Arkeologiseen näyttely- ja toimintakeskukseen, Kierikkiin, pilottitapaamisen yhteydessä lokakuussa 2008.